Köprülü Kanyon Akdeniz Bölgesinde Antalya’nın Manavgat ilçesi Beşkonak Beldesi sınırları içinde bulunur. Antalya ilinin kuzey doğusunda il merkezine 85 Km uzaklıktadır.Batı Torosların uzantısı olan Bozburun Dağı’nın batı yamaçları ile doğu, kuzey ve güney eteklerinde yer almaktadır.
Köprülü Kanyona Nasıl Gidilir?
1) Kendi aracı ile gelmek isteyenler : Antalya istikametinden gelenler, Serik ilçesini 5 km geçtikten sonra ‘’Köprülü Kanyon – Beşkonak sapağına gelirler buradan sola sapılarak kuzeye doğru yaklaşık 37 Km gidildikten sonra Köprülü Kanyon’a varılır.
Alanya – Manavgat istikametinden gelenler, Manavgatı geçtikten 30 Km sonra ‘’Köprülü Kanyon – Beşkonak’’ Kavşağına gelirler. Buradan sağa sapıp kuzeye doğru yaklaşık 37 Km ilerleyerek Köprülü Kanyon’a ulaşılır.
2) Servis araçlarımız ile gelmek isteyenler : Günde bir kez planlanan Antalya, Belek, Kemer, Side, Alanya, Manavgat tatil beldelerinden her gün kalkan otobüslerimizle önceden rezervasyon yaptırmak kaydı ile Köprülü Kanyona ulaşılabilinir ve rafting yapıldıktan sonra aynı servislerimizle geldiğiniz mevkilere bırakılırsınız. Neredeyse tüm Antalya il sınırları içinde planladığımız servis saatlerimiz ve buluşma noktalarımız rezervasyon esnasında tarafınıza bildirilecektir.
3) Toplu Taşıma araçları ile gelmek isteyenler : Antalya’dan Manavga’ta giden otobüsler ile Alanya’dan Antalya yönüne giden otobüsler ile Köprülü Kanyon – Beşkonak sapağında inilir. Buradan Beşkonak Köyü’ne giden minibüslere binilerek Köprülü Kanyon’a ulaşım sağlanılmaktadır.
Köprü Çay ırmağı Isparta’ nın Sütçüler ilçesinden başlar Köprülü Kanyon Isparta’nın Sütçüler ilçesinde başlar ve Antalya’da denize dökülür. Köprülü Kanyon başlangıcı Isparta’nın güney doğusunda bulunan Kasımlar beldesidir. Nehrin asıl kaynağını Isparta’nın ilçesi olan Aksu’dan gelen ırmak ve yine Isparta’ya bağlı Karacahisar Köyü’nden çıkan su oluşturmaktadır. Kanyon Kasımlar’dan Antalya’nın Değirmenözü Köyü’ne kadar yaklaşık 25 Km boyunca dar ve kimi yerlerde sarp kayalıklarla bütünleşen vadilerden oluşmaktadır.bu kısımlarda özellikle bahar aylarında suyun yükseldiği dönemlerde Trekking geçişler oldukça zordur. Yaz aylarında suyun debisinin azalması ile eşsiz bir trekking ortamı oluşmaktadır. Değirmenözü Köyü’nden sonra nehir tamamen açık alanda akar. Daha sonra nehir tekrar dar vadilere girer ki bu ikinci kısım Köprülü Kanyon Antik Köprüsüne kadar devam eder.yine bu bölümde dik vadiler, zor geçişler ve yeşilin her tonunu bulabileceğiniz doğal güzellikler vardır. . Köprüçay’ ın yıllar içinde oluşturduğu 14 km uzunluğunda 100 metre genişliğinde olan bu kanyona Köprülü Kanyon adı verilmiştir. En büyük özelliği ülkemizin en uzun kanyonu olmasıdır